torsdag 28 maj 2015

En pusselbit till framgång - glädje och enkelhet för häst och ryttare

Pether Markne är en av mina förebilder, han förmedlar så kloka ord om ridsport och träning. Mycket av det han säger är väldigt likt grunden för coaching. När han hörs och syns inom media så brukar jag snappa upp en del.

Senast så tog jag lärdom av ett tankesätt när träningen hamnar i ett läge när det känns komplicerat, allvarligt och kanske lite svårt, man kanske känner att man fastnat på ett ställe. Det man kan tänka för att lösa en sådan situation är att det ska vara trevligt och enkelt för både häst och ryttare. Det måste vara roligt, en glad sinnesstämning hos ekipaget.

Tror det är viktigt att ibland stanna upp och tänka till varför vi håller på med ridsport och jag tror att mångas svar är för att vi älskar hästar och sporten vilket är viktigt att inte glömma. Vi tränar för att vi i grund och botten tycker det är kul. I praktiken handlar det om att ändra sitt tankesätt och under ridpasset kan man ibland få bryta ner en övning/rörelse i mindre bitar, kanske backa ett steg, ta det steg för steg och göra det så lättförståeligt för hästen som möjligt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar