tisdag 16 juni 2015

Leka är också viktigt

Jag förespråkar ju varierad träning, som jag många gånger nämnt förut, och det innebär att man ibland inte behöver träna på blodigt allvar alla gånger. Det är bra att bara vara ibland, sänka kraven och bara ha roligt med sin häst.

Björk är väldigt lättlärd och jag har lärt henne lite trix och konster från marken, det är ett utmärkt komplement att träna på någon gång ibland istället för att sitta upp och rida ett svettigt pass på 45min. Om jag vore häst så hade jag i alla fall uppskattat att ibland bara få leka och göra något med mindre krav. Jag tycker att hästarna får mer motivation till den vanliga träningen då samt att relationen till sin häst ökar ytterligare när du breddar ditt "träningsområde".

Här kommer lite bilder från när jag och Björk egentligen inte skulle göra något speciellt i hagen en dag. Hon kan gå passage vilket jag tränar henne regelbundet från marken, men nu har jag börjat träna henne i piaff också. Stundtals fattar hon exakt vad hon ska göra och ibland blir hon så ivrig och ambitiös med att hon vill göra rätt att alla benen åker och viftar åt alla håll, precis som att ju mer hon gör desto bättre haha, hon kan vara väldigt söt att titta på när hon gör så!




Får jag en godis om jag gör såhär då?? säger Björk





4 kommentarer:

  1. vilka härliga bilder!!

    Hihi, ja nu är bloggpausen över! något speciellt du vill läsa om? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. det var ju jag som skrev kommentaren :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, kanske hur du tränar tölten på dina hästar, hur du får sån fin bärighet och även de ökade tempot på dom? :D Beundrar speciellt hur fin tölt dina hästar har, de kan jag lära mig av :)

      Radera