måndag 29 juli 2013

Träningsprinciper - 6. Variation

Variation är den sista träningsprincipen som jag tar upp här i bloggen. Detta är något som jag tagit upp relativt ofta förut, att träningen ska vara varierad för bästa resultat. Det funkar inte att bli bättre om man rider samma ridpass dag ut och dag in. Givetvis ska man träna flitigt på det som man tränar på men då behöver man inte träna på det på samma sätt 7 dagar i veckan. ex skänkelvikningar kan du träna på både på en ridbana och utomhus.

Variation sker även genom att du tränar olika sett till volym, intensitet, frekvens, övningsval, och rörelsehastighet. Det är egentligen bara fantasin som hindrar en, det finns massa olika saker och sätt som man kan träna på. Ett bra sätt att tänka är att ju varierat du tränar, desto mer behärskar du.

Jag anser att en varierad träning har bäst effekt på den fysiska förbättringen men att den också har en bra effekt på den psykiska biten, att det blir mest behagligast och trivsamt för hästen att träna så. Det ger en glad och harmonisk häst att träna varierat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar