söndag 30 mars 2014

Björk v.13

Trots att jag har haft mycket tid hos Björk den här veckan har vi faktiskt tagit det ganska lugnt. Det kändes som ett naturligt inslag att ta det lite lugnare med tjejen en veckan, bara mest njuta av våren som håller på att komma och inte stressa. Skönt att bara ha en njut vecka ibland också, utan några större krav på gångartsprestation. Hon har inte ställts av, dock har det blivit promenader, lättare lösgörande och arbete utan ryttare.

För Björks hållbarhet både fysiskt och psykiskt så är det bara positiv effekt av en lugn träningsvecka också, variation av intensitet är den bästa, precis som idrottsatleter gör. Bara för att jag pluggar om träningslära, fysiologi och liknande applicerat på människor så fungerar ju hästarna på princip samma sätt.

En effekt som jag märker på Björk snabbt är att hon trivs också med att ta det lugnare ibland, hon ser så glad och nöjd ut på våra promenader i solen den här veckan och att få smaka på årets första grässtrån. Det är inte bara vi människor som uppskattar att våren är på väg. Detta tar hon med sig sedan när vi tränare på lite tuffare, både glädje- och motivations batterierna fylls på!

Lite bilder på bus och sprall denna veckan (som mycket bus Björk nu kan bjuda på, hon vet knappt hur man bockar):









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar