söndag 21 december 2014

Dagsljus och frisk luft

Jag själv och många andra tror jag upplever att man känner sig väldigt mycket tröttare så års på vintern och det får följden att man inte presterar lika bra. En enkel lösning på problemet är att se till att man får dagsljus på sig samt frisk luft ute. Kroppen fungerar automatiskt att man blir tröttare av mörker, ett exempel är att kroppen vill sova nattetid.

Det kan vara minst sagt  lättare sagt än gjort att få dagsljus och frisk luft varje dag och det är inte alltid att motivationen är på topp att gå ut. Mitt tips är att ändå ta vara på de tillfällena som man får när man kan ta sig ut på dagen. Många arbetar inomhus under tiden det är ljust ute och då kan man ta sig tiden att gå ut på sin rast eller lunch. Regnar det, ta paraply och stövlar. Lite luft och dagsljus om dagen är bättre än inget och det kommer göra skillnad på din energi. Lite varje dag är det bästa.

Det är vetenskapligt att ljus och luft förbättrar den psykiska och fysiska hälsan, lindrar depression och ger energi. Var ute så mycket det går, året runt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar