tisdag 25 augusti 2015

Varför ska ryttare träna?

Vi som ryttare fokuserar mycket på våra hästars prestation och deras fysiska utförande, dock anser jag att hästens prestation är resultatet av vad vi som ryttare gör på dess rygg. Hur ska vi kunna kräva att hästens ska prestera maximalt om vi där uppe på ryggen inte gör det? Jag anser att ansvaret för hur hästens prestation företer sig vilar i våra händer, det är en följd av vår fysiska förmåga, borde det inte då vara en självklarhet att fysisk träning är en förutsättning för en ryttare som vill prestera maximalt? Fysisk träning gynnar ridning på alla sätt!

Precis som vi gör med våra hästar så borde vi även träna för att skapa hållbarhet och skadefrihet. Hästarna tränas för att de ska klara av fysisk påfrestning på en viss nivå i större mängder. Utan uppbyggande träning kommer skador och förkortad fysisk livslängd. Med rätt fysisk träning och utförande så kommer vi och hästarna klara av att större fysisk påfrestning i många år.

De vanligaste problemen som jag stöter på hos ryttare är en svag muskelstyrka i bål, oliksidighet, stelhet samt otillräcklig muskeluthållighet. Samtliga problem påverkar prestationen genom försämrad sits och inverkningar i ridningen som i sin tur påverkar hästens prestation negativt. Detta är något som kan motverkas genom fysisk träning, genom att träna själv gör du både dig och din häst en tjänst.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar